keskiviikkona, marraskuuta 13, 2013

Uusi kirja: Vieraasta Veljeksi - kaksisuuntaista kotoutumista miehille

Uuteen maahan ja ympäristöön asettuessaan mies joutuu käsittelemään monia oppimiaan asioita uudestaan. Kotoutumisen prosessi sujuu helpommin, jos mies tulee kohdatuksi ja kuulluksi. Monia ongelmia voidaan lieventää ja ehkäistä ennalta toiminnalla, jossa voi tavata samassa tilanteessa olleita vertaisia. Samalla voi myös oppia arkielämässä tarvittavia käytännöllisiä taitoja, joissa kehittyminen antaa onnistumisen kokemuksia ja itseluottamusta. Kun vastaanottavan yhteiskunnan miehet ovat kotoutumisessa tukena kokemuksineen sekä arkisine tietoineen ja taitoineen, asettuminen on mutkattomampaa. Tukena oleminen edellyttää vuorovaikutustaitojen vahvistumista ja tietoa maahan muuttaneiden miesten elämänkulusta.

Vieraasta Veljeksi on Miessakit ry:n kehittämä työmuoto, jonka tavoitteena on tukea maahan muuttaneita miehiä eri elämäntilanteissa sekä vahvistaa kaksisuuntaista kotoutumista miesten keskuudessa. Tämä kirja kertoo Vieraasta Veljeksi -toiminnasta sekä väestörakenteeseen, oikeudelliseen asemaan, työ- ja koulutusmarkkinoihin, hyvinvointiin ja ryhmäsuhteisiin liittyvistä kysymyksistä, jotka ovat keskeisiä sekä maahan muuttaneille että syntysuomalaisille miehille.

Kirja antaa tietoa ja välineitä maahan muuttaneita miehiä kohtaaville työntekijöille, mutta myös vapaaehtoisille ja kenelle tahansa, joka haluaa lisää tietoa eritaustaisten miesten elämään vaikuttavista tekijöistä.

Kirjan hinta: 25 euroa.

Marraskuun 2013 ajan 20 euroa.

Tilaukset: